En skala från 1-10

Idag har min dag varit lugn, sitter hemma och filar på mitt paper så blir ju en del annat också. Så stress faktorn idag är nog en tvåa idag. Men vädret, helt klart typ en nia! Var ute och tog en nypa luft och det var ju helt underbart att få känna solen värma lite.
Dock igår handlade skalan om mitt knä, för igår var det träning. Var ute och sprang och körde fys innan vi skulle spela småmål/fysa. Så mitt i ett spel står jag framför mål och bollen åkter förbi så jag ska springa och hämta den, då låser sig mitt knä. Och det ville inte släppa, så fick kliva av ett tag och det gick inte riktigt över så vågade inte köra för fullt. Sen efter träningen var jag tvungen att skjutsa hem min chafför så tänkte inte mer på det då. Men när det var dags att sova gick det att känna efter lite mer, så fixade lite värme och sen gick det att somna. Idag har det nog inte känts, eller man tänker att det kanske känns lite men det är nog för att man känner efter. Blir i alla fall lugnt i dag för säkerthets skull idag så jag kan köra ordentligt på träningen imorgon.

Tillbaka till pluggandet!

 

Brukar ju gå efter detta så varför skulle jag inte göra det nu!

S


Med perspektiv

När självförtroendet var på topp och serien låg framför oss som världens möjlighet, då laddade jag med svt och "vägen mot NHL Winter classic". Nu har jag fått hitta en annan serie, men som är minst lika bra. Den heter: mot alla odds, och får en verkligen att tänka på saker i den betydelsen den faktiskt har. Med perspektiv på saker och ting blir det mesta lite lättare har jag fått lära mig, och insett.

Annars i mitt liv så har jag mest suttit med näsa i en bok, men den klarades av idag så nu är det bara att få till skrivandet på två dagar! C-uppsatsen börjar närma sig en färdig ide också, vilket känns väldigt skönt, de kommer bli bra.

S


När man inte har det i sina egna händer

Då var det över, eller tekniskt sett är de inte helt över men nu leder Kungälv serien med 5 poäng. Och jag kunde inte göra något åt det, för jag fick sitta på bänken under årets viktigaste match. Matcherna som jag lever för, matchen som jag hade laddat i en vecka för, matchen jag skulle göra allt för. Där fick jag stå vid sidan av. Jag var så på gång, jag var riktigt bra förra helgen och kände att nu är det äntligen min tur! Måndagens träning gick lika bra och innebandy var de roligaste i världen. Tisdagen gick helt okej, kändes i bena hur hårt man hade jobbat. Och sen på torsdagen togs allt de där ifrån mig, kändes som att bli tillplattad till marken. Vad mycket mer jag hade kunnat tillföra om jag hade fått vara där uppe, istället för att kämpa med mina tårar nere på botten. Så otroligt tråkigt då jag vill det här så mycket.

Kvällen igår fick bli framför tv:n med en stor godispåse och happy feet i min älsklings tröstande famn. Precis vad jag behövde.
Idag ska jag försöka komma igen, för min egen skull, jag ska spela korpen och bara ha roligt. Men först får jag gå upp ur sängen och äta supergoda pannkakor!

S


Sånt gör man ju bara på film

Så var det lördag, dags för säsongens viktigaste match utan tvekan. Har laddat upp med en mysig morgon och promenad med inhandling av lördagsgodiset tills efter matchen.

Fredagen spenderades först i skolan hela dagen och läste, ska ju läsa ut en bok på mindre än vecka, tur att boken är bra i alla fall! Men dagen fick en liten överraskning då jag och Nora tog rast. Vi gick ut för att njuta lite av solen, och då kom en kille fram och frågade oss om hjälp för att hitta en affär med studentlitteratur. Så försökte hjälpa så gott vi kunde. Sen frågade han vad vi läste och vad man blev då. Efter en namn presentation kom frågan hux flux om jag ville ta en kaffe någon dag? Jag var inte alls beredd på de så sa bara att jag hade mycket att göra tills han fattade att det inte skulle bli någon fika och försvann fortare än blixten. Nora tyckte mest synd om honom medan jag var mest imponerad att han vågade göra det.

Kvällen spenderades med Karro och god matlagning, väldigt mysigt. Men nu ska jag ta och läsa lite!


Sol

Har nyss varit ute på en promenad i det härliga vädret, nu börjar det bli dags för vår. Men är ju ungefär två månader innan det verkligen händer så får njuta av det lilla så länge! Hade musik i öronen och kunde inte bli annat än peppad inför helgens viktiga match. Vi har sån härlig stämning nu och denna träningsvecka har sett riktigt bra ut, så bara att köra hårt ikväll så kan det få bli lördag nu!

Apropå träning så var jag och Nina på fysiken igår, riktigt roligt! Vi körde spinning i 45 min där man fick bli lite svettig. Dock tycker jag Noras pass var mycket bättre, ska försöka fixa så hon kan ha ett med laget! Sen var det 30 min cmx work (tror jag att det heter) var faktisk på ett sånt pass i somras och de är riktigt bra, högt tempo och fokus på core!

Mitt lilla orosmoment om en bok har löst sig också, den låg äntligen i brevlådan idag!


Fettisdag

Dagen börjades med redovisning och inlämning av hemtenta, skönt att ha det avklarat! Bara att hålla tummarna att ja klara den också.. Sen blev det semelfika med bästa gänget! Alltid lika roligt och mysigt att umgås.

Nu är jag på väg till träningen med en härlig känsla, träningen igår var riktigt bra så nu fortsätter vi så! Då kommer matchen på lördag bli a pice of cake!


12 Sekunder

I lördag fick vi uppleva hur snabbt något kan växla mellan glädje och sorg, men kan börja med att berätta om vägen dit.
I fredags blev det plugg på dagen, för att sedan möta upp Maggie för en kväll på fritidsgården. Det var tänkt som en pluggkväll men då det faktiskt kom två tjejer så fick bli Wii och sing star hela kvällen! Våran sångkvalitet går att diskutera då små tjejerna vann gång på gång..

Lördag morgon, dags för match. Dessutom var det min tur att köra till matchen så fick värma upp med stadskörning till focus där lagfrukost stod på menyn. Riktigt mysigt och stämningen byggdes upp, kändes som att vara på cup. Vägen ut till Lindome gick bra, bortsett från en sned parkering men skyller på mina medpassagerare! Matchen blir som förväntad, ett krig ute på planen där domarna tillåter allt, förutom en trasig sarg. Vi kämpar och sliter och får in det viktiga 1-0 målet och får lite medvind. I andra perioden är den som bort blåst och vi låter Lindome tar över. De lyckas få in 1-1 och det är jämt igen. Under denna period kommer våran första märkliga utvisning. Vi har precis fått powerplay och spelar, domaren blåser men vår spelare hör inte utan fortsätter och skjuter i mål. Publik och Lindome buar och då väljer domarna att ta en utvisning på vår spelare för spelförstörande. Inte okej, men å andra sidan hade vi räknat med det. Om början av matchen var ett krig var det inget mot vad 3:e perioden skulle bli. Efter ca 10 minuter har vi en tuff kamp nere i vårat hörn, sargen välter och ser ut som en landhockey rink men domaren tycker det går bra att spela. Tacklar en Lindome spelare som ramlar men beslutar sig att hålla fast mitt ben. Bollen kommer tillbaka och nu går det inte att spela för bollen är bakom sargen. Teckning, bollen i hörn men jag och Maggie dubblar och får loss bollen upp längs sarg. Och nu går den som på ett snöre, ända in i mål! Vilken känsla, att kasta sig in i kram högen och jubla, att se lyckan i allas ögon när vi gör high five är underbart! Perioden fortsätter och växlar, men tiden går vår väg. Med tre minuter kvar tar Lindome målvakten växelvis men vi får aldrig läget att lägga iväg en boll. Men så kommer läget, vi kommer upp i banan och mot mål, men något händer (jag vet faktiskt inte vad) och vår spelare faller men bollen fortsätter så klart att rulla, och rullar på hennes klubba. Då händer det ofattbara, domarn blåser och visar utvisning! Helt oacceptabelt! Det blir alltså spel 6 mot 4 och med 12 sekunder kvar gör de 2-2. Vi orkar inte vända det psykologiska underläget och efter bara 3 byten gör de 3-2 i sd också. Går inte att beskriva känslorna efter matchen, men den där poängen kan vara guld värt när serien är kvar. Så nu är det bara att ladda för hemma match på lördag då Kungälv inte kommer få det lätt!

Kvällen var ämnad åt fest på svingelns topfloor. Herrarna desto gladare då de har ett riktigt bra läge för att fira denna säsong. Festen var bra, i början av kvällen kom den bittra känslan över en, men allt eftersom och ju mer dans det blev desto lättare blev det att släppa, kvällen avslutades med städgruppen och håkan. Innan ett kort försök till att hinna ikapp de andra avslutades med att hoppa på vagnen hem istället.

Igår var det mys och plugg, väldigt skönt. Vi börjar bli väldigt bra på att göra glass, denna gång var det vaniljglass med kaksmulor!


The sweet escape

Har gått lite bättre idag, men har insett att början inte är så bra så får fila på den senare för den frågan börjar bli super lång! Kämpandet fortsätter..

Om vädret var strålande igår så är det riktigt tråkigt idag, ser inte fram emot att springa ute idag.. Men skönt att träna! Annars inte så mycket nytt, sitter i min bubbla här hemma. Längtar tills lördag då det är dags för match, tills dess:


Vad man kan hitta!

Okej, helt oöndigt men blev så fachinerad så var tvungen att visa! Jag använder ju personlig almenacka (fick en jättefin av tobias!) och nu kan ni som läser min blogg se hur min planering ser ut. Men som ni ser står det hemtenta så ska gå tillbaka till den, men ganska snyggt ändå!



S

Dag 2

På tenta skrivandet och min skrivkramp har inte lossnat än, men bara att hänga i. Den ska ju vara klar på tisdag och på lördag har jag inte tid att skriva. Och på fredag kväll ska jag sitta på fritidsgården, men kan i och för sig ta med mig datorn dit.. Kanske Maggie vill hjälpa mig att läsa igenom den eftersom jag läste hennes! Ikväll blir det en liten pause, då jag ska åka och ha fys med småtjejerna, skönt! Annars blir jag själv ikväll då Tobias ska ta sig i väg för att se Arsenal-Milan, men jag nöjer mig nog med sopkast i bakgrunden och kan pilla lite med tentan kanske.. Så fint väder det är idag också, men jag har inte gjort mig förtjänt av någon promenad så får nöja mig med utsiken och att "se ljuset"


LOVE

Så var man på väg till träningen, men hade en supermysig och god middag innan. Och fick blommor och en jättefin present, av världens bästa pojkvän!


14:e Februari

Alla hjärtans dag, en dag som vissa tycker är överskattad och ett komersiellt påhitt, vilket jag kan tycka stämmer till viss del. Men jag tycker det också är en väldigt mysig dag då man kan ge sina nära och kära en extra tanke! Självklart ska man alltid visa uppsakttning till de som man håller nära, men när det nu finns en sådan här dag behöver man väl inte bojkotta den utan passa på istället? Eller jag brukar ju träna på kvällar så misar ofta den mysiga avslutningen på dagen, så jag har börjat "fira" den på en dag i närheten som passar bättre. Vi åt ju våran alla hjärtansdag middag i lördag, mycket mysigt och passade mycket bättre. Sen hade jag tänkt mig att laga en god middag ikväll med, men blir ju inte samma stämmning när man ska hoppa i träningskläderna och springa iväg till träningen så fort man har ätit upp. Har i alla fall fått en alla hjärtans dag present, hemtentan! Har börjat lite på den, men alltid jobbigt att börja så därför hamnade jag här. Men får jobba lite på mitt flow, för ska till skolan kl 1 för att lyssna på lite redovisningar, så dags att producera nu!

 

S

Ny vecka!

Då var de måndag igen, helgen går så fort! I lördags var jag en sväng på stan med Suss. Hittade en klänning som jag såg för länge sen men aldrig provade och sen ångrade jag mig, men nu är den min! En gammal favorit gick sönder i veckan så en ut, en in. Hittade även en alla hjärtans dag present, så var lyckat. Efter de blev de till att kolla på en match, var inte så underhållande men kul att träffa Pelle. Kvällen avslutades på bästa sätt med en middag ute, min julklapp från Tobias. Den var super god, en härlig skaldjurssoppa till förrätt, torsk med ricotta fylld ravioli till varmrätt och slutligen tre små utsökta crème brules till efterrätt! En supermysig kväll helt enkelt.

Söndagen inleddes med lite städning och sovmorgon. Sedan var det dags för innebandy match 2, men nu var de Pixbo och en betydligt roligare match som de lyckades vända och vinna i sudden! Efter det var det vårt söndagsmys som har blivit en återkommande händelse i almenackan, mycket bra.

Nu är det alltså måndag igen och denna vecka kommer präglas av den hemtentan vi får imorn. Börjar faktiskt bli lite nervös nu..

S


Play

Tvplay har jag hittat nu när bara skogstv existerar hos os (nej vi har inte 6:an). Men det är väldigt bra måste jag säga, mycket mindre reklam och man kan se programet när man vill. Som idag när jag åt lunch, perfekt.
Annars idag var det en lungn morgon, har ju två tidningar att läsa på helgerna. Sen kom jag på att jag hade glömt att hämta en bok så fick åka ner på stan och fixa det. Efter det kom Sofie över, som vanligt nästan nu för tiden. Bollade lite nya idéer och vi går pytte steg frammåt, men bättre det än bakåt. Sedan har jag läst i min bok, förberätt middagen och ätit mellanmål. Så nu ska jag snart åka och möta tobias för att träna och bada! Ska bli super mysigt, sen ikväll ska vi göra egna semlor också.

Imorgon blir det en dag med Suss, först en sväng på stan för att sedan kolla lite innebandy, ska bli jättekul att få lite kvalitetstid med den damen. På kvällen blir det våran alla hjärtansdags middag så hoppas på god mat!

S

jag är en av dem

För jag har nu min aldeles egna iphone! Visserligen fungerar den inte riktigt än, men den ligger i alla fall här bredvid mig och ser fin ut!
Man skulle kunna tro att det var dagens höjdpunkt, men nej, dagens höjdpunkt var att få skypa med Sofia och Elisabeth! Dom verkar ha det riktigt bra därborta, men kul att få höra av dom, att få en liten inblick i deras äventyr.
Annars så har dagen bestått av uppsatstänkande med podie, ett stort lass tvätt och nu lagar jag en vegetarisk lasange. Så spännande är mina dagar, så därav inte så mycket bloggande. Har faktiskt varit i skolan en del också. I måndags hade vi faktiskt två föreläsningar(!), i tisdags var vi på charm (chalmers arbetsmarknadsdagar) i går var jag hemma hos sofie och idag bloggar jag.

Men nu ska maten fixas!

S


Nyheter i massor

Idag började dagen med att klockan ringde 5 över 8, så då satte jag på tv-n i sovrummet för att ligga och se på sporten i sängen. KVart över 8 var det fimlrecencioner som jag kunde se på när jag åt frukost. Efter det fick nyheterna vara på medans jag läste min DN. Så tog nog en timme innan jag var redo att göra något annat. Undra hur det ska gå imorn när både DN och GP kommer, har ju trots allt lektion kl 10..
Idag har vi grupparbetat färdigt, vilket känns skönt. Ska inte lämnas in för den 13/2 så gott om tid kvar! Så har det blivit en del läst också, det sista ska klaras av på spårvagnen till träningen.
Imorgon bär det av till stockholm, för en kort helg hemma. Köpte min biljett idag, och nu har sj höjt sista minuten priset för x2000 också, förr kostade den 380kr och nu 544kr. Och flyget kostar 507kr alltid. Jag vill ju åka tåg, trivs med det, men så länge jag inte beställer mina biljetter ca 3 månader i förväg har jag ju inte råd. Denna gång räknade jag in risken för försening också, eftersom det ska snöa rätt mycket på östkusten (enligt nyheterna..).

Nu är det dags att förbereda maten, veckans vegetariska står på menyn idag!

S


Något fyndigt

Jag har inget att göra, eller finns ju alltid saker att göra men inget jag vill göra. Sitter och väntar på att T ska komma hem så vi kan laga mat ihop, ska försöka oss på att göra laxburgare, kan bli spännande!
Kanske ska passa på att säga att min mobil inte har fungerat idag, ifall någon har försökt. Och om man har skickat sms under dagen har jag inte fått dom nu heller när den har börjat fungera. Jag kände mig lite socialtisolerad utan den, eller vetskapen om att jag inte kan nå någon och ingen kan nå mig. Som vi konstaterade i skolan, för några år sen fanns inte ens det problemet.

Mu när jag inte har något speciellt att blogga om kan jag ju försöka mig på ett sånt där "åsiktsinlägg" som många bloggare lyckas skapa, och som jag brukar hålla mig undan ifrån. Men var inne på en storblogg i börjam av veckan där bloggaren är på semester och hade lagt ut bilder på sig själv på stranden. Inget konstigt, såg hur härligt ut som helst! Det intressanta är att inlägget fick ca 750 komentarer, jag låste långt ifrån alla men nästan inga handlade om hur härligt det såg ut. IStället hade alla en åsikt om hur personen i frågan såg ut. Många gav komplimanger och gav positiv feedback, men sen fanns det dom som tyckte personen var tjock, inte var hälsosam etc etc (som ingrid skulle ha sagt). Det är intressant hur man kan beröras så mycket av en bild att man måste komentera den tycker jag, ör jag skulle nog aldrig göra det om det inte vore så att jag kände personen ifrågan. En annan intressant sak vi kom på i skolan när vi pratade om detta fenomen, det hade varit om alla som komenterade (kanske mest de kritiska) själva hade varit tvungna att posta en bild på sig själva i badkläder. Undra hur många som hade komenterat då.. Det som stör mig mest är att det är en sån hets, man får inte vara för smal och inte för stor och inte det ena och inte det andra, men frågan är hur det problemet ska lösas. En av komentarerna var att personen var ohälsosam och att hon som komenterade själv hade kämpat och det visst går att vara sund. Så gick in på den personens blogg och kollade, och visst, hon tränade osv men frågan är vem man vill tillfredställa. Är det en själv eller normen kan man undra. Jag tränar viserligen också, men min träning är ju upplagd för att bli en bättre innebandyspelare och inte för att väga visst antal kilo. Sen ska man ju inte glöma att det finns ju visa riktlinjer för vad som är bra. Men i detta fallet dömdes personen efter 2 bilder, det säger egentligen inte så mycket om helgheten.  Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta, kanske att allas förutsättningar är olika. Att sluta hetsa varandra kanske, tänk hur mycket tid man hade kunnat lagt på annat när man har tänkt på sitt utseende. Å andra sidan har ju ideal alltid funnits, bara att de har varierat hur de har sett ut, så frågan är om dagens ideal kommer att ändras och i så fall när och till vad? Nä, nu får det vara slutsvamlat, nästa gång ska jag ha en bra slutkläm på det jag vill komma fram till!



Så, om jag ska lägga mig i debatten kan jag vara ärlig med en bild på mig! Men mest av atllt hade jag också velta kunna åka iväg till värmen nu!

S

Mitt i veckan

Efter en blogg vecka utan dess like från min sida har jag nu inte varit lika duktig, men har inte heller varit någon tid. Så får väl ta till med en helg resume: i freags blev det en sen middag i väntan på familjen, men desto hungrigare var vi då! Glassvalet föll tillslut på vitchokladglass med fudge rippel, vilket vart jättegott även omd et inte blev så mycket rippel.
Lördagen började med lite förberedelser i lägenheten för att se vad vi behövde inhandla, sen gic kvi ner på stan och det blev lunch i haga innan det var dags för match. Nu har jag analyserat den här matchen så många gånger att jag spar på det här. Man kan väl säga så att vi var lite för passiva, och att vi måste bli bättre på att hitta vårat spel. Och det har vi pratat igenom nu så till på söndag blir det ändring på det! Efter matchen blev det middag på resturang Bellini, vilket var supergott, och så klart blev det en bellini till fördrink vilket inte var så dumt det heller!
Söndagen började med pankaksfrukost och sen ite mer fix här hemma. Mamma och matts-ola har hjälpt oss med våra lampor, så nu har vi sovrumslampanm i vardagsrummet och en ny lampa i köket och en ny i sovrummet, mycket fint! Sen gick vi ut för att njuta av det härliga vädret så blev en sväng till slottsskogen och en fika. Efter det en tur till stan för lite shopping, en ny burk till samlingen och nya kuddfodral. Slutligen blev det en tidig middag på Ipanema med god brasilansk mat, riktigt gott, innan det var dags för familjen att åka hem. Men jag kommer ju hem till helgen så inte så långt uppehåll, men det var väldigt mysigt att ha dom här!

Annars denna vecka är det skola, med grupparbete på schemat. Ska ta mig dit efter lunch, tills dess blir det att läsa lite. Har fått ett förslag till ett uppdrag inom innebandyn, men det är än så länge hemligt så kan tyvärr inte avslöja vad det handlar om! Jag måste dessutom fundera över det..

S

RSS 2.0