Naturmänniskan!

Så då har jag och M varit ute och plockat svamp! I två timmar var vi ute och ett tag såg det mörkt ute, men när vi precis skulle ta oss till ett annat ställe hittade vi några kantareller. Så då kunde vi känna oss ganska nöjda i alla fall. Men nästa gång tar vi med oss en svampbok för det fanns massa sorter men som vi inte vågade plocka.. så vi bestämmde att vi nog ska ut nästa vecka också, för fanns vissa som fortfarande var lite små.


Först hittade vi bara sånna här...

Men sen!


Nä, nu blir det nog att förbereda sig för imorgon och göra i ordning för lite ärenden!

S


Idag

Har jag först tvättstugan att se fram emot, 11.30-13.00 känns välbehövligt. Sedan kl 15.00 ska jag unna mig en fika med E vilket inte är lika välbehövligt men väldigt trevligt istället. Och slutligen kan det bli svamp plockning med M, men hon måste hitta en bil och jag fick i uppdrag att hitta en skog så vi får se hur det går! Sen börjar ju skolan imorgon, lite små ångest men samtidigt roligt.
Nä, måste sortera tvätt nu!
S

Matrialist?

Pratade med mina kära vänner idag om saker, och det blev en ganska intressant diskussion. Fick höra om en kille som hade bestämmt sigg för att bara äga 100 saker! Vi gjorde en lista och det är väldigt svårt att bara ha 100 saker kan jag ju säga. Men runt 300 kom vi fram till att det borde inte vara omöjligt, kanske till och med bra faktiskt. Fast det kommer dröja ett bra tag innan jag är där..
Men jag var ganska duktig idag och slängde lite saker för jag gjorde i ordning mitt badrum äntligen. Så nu står allt snyggt och prydligt i mitt badrumsskåp. Nu fattas bara att jag bokar en tvätt tid tills imorn så den högen försvinner också!

Dagens mest irriterande ord: Happ.
Dagens roligaste mening: Men vad ska jag då göra med mina pengar?

S

 
Fast vissa saker tackar man inte nej till..


Gäller att vara ute i god tid!

Har nu lagt ett förslag till övriga i familjen om när årets pepparkaksbakning ska äga rum, en mycket viktig händelse på året! Sen att det är ca 4 månder dit är ju en annan sak. Varför jag gjorde det jus nu är för att vi har fått vårat spelschema för innebandyn.
Och det ser ut så att innan jul har vi inte en enda spelledig helg! Både roligt och tråkigt. Det som är lite synd är att nästan alla matcher är på lördagar vilket gör det ännu svårare att åka hem på helgen, visst är matcherna vid 5 så nu i september när jag inte alltid har skola på fredagar kan jag ju åka från torsdagkväll till lördagmorgon men sen i oktober får vi se hur det blir.

Igår var jag hemma hos Sofie, eller jag var med henne i princip hela dagen bortsätt från våran lagfotografering. Det var brunch, promenad, spontant museium besök, middag och vänner. Men till det roliga, mitt i vänner när vi sitter och kollar tittar jag ut genom fönstret och ser in i det mittemot. Där är det två killar i baröverkropp (en av dom hade dock mössa och solglasögon) och låtsas spelar gutiarr, en på en riktig och en spelar på en golvmopp, samt studsar upp och ner i hela rummet! Det var det roligaste jag har sett på länge, jag och s låg dubbelvikta i soffan!

Men nu fick jag helt plötsligt brottom, ska ut och leta växter så måste klä på mig och fixa mig på en kvart!
S
 
Från förra årets bak!

vinst

7-2 blev det idag, känns som en hyfsad start iaf. Jag gick + 4 så det är okej också, även om spelet inte fanns där för min del. Men blir ju tre nya matcher nästa helg så får ta chansen då. sedan blev det thai och film och godis med bästa S och M riktigt mysigt! Skulle haft en fin bild på dom här nu, men hinner inte lägga upp den nu, ska möta upp S och gå på någon fest. Får se hur det blir, känner mest för att slappa..
Måste äta upp min matlåda nu, så ha en underbar lördagskväll!
S


lillvuxna tjejen

That's me! Mitt nya smeknamn av tant S i alla fall. Idag var det sista dagen på jobbet, men det kanske kommer mer vi får se.. Passade i alla fall på att gå på en invigning så där sista dagen, infrastruktur ministern var ju där till och med, men gick aldrig fram och diskuterade tåg trafiken, borde kanske ha gjort det så här i val tider. Hon var där för att inviga tankstationen och tanka en bil med biogas, och det klarade hon. Så dagen gick väldigt fort idag, kanske lite extra eftersom jag fick gå tidigare också..
Efter det blev det fotboll igen, med S och hennes pappa, vi såg den spännande matchen Sävedalen-Lerum i div 3. Slutade 2-3 efter att säve hade hämtat upp ett 0-2 underläge i andra halvlek för att sedan med ca 10 min kvar göra ett självmål. "gör motståndarna mål måste man göra två för att vinna matchen" blir extra jobbigt om man gör mål åt dem då också..

Nä, ska nog sova nu, har ju som sagt själv match imorn, pixbo står för motståndet så det blir nog bra. Dagens klapp på axeln går till mig för att jag har packat upp båda mina stora resväskor på mindre än en vecka!

S


Vi har en chans

Svenska komentatorer är alltid så optimistiska när svenska lag möter utländska lag i champions ligue kval, eller europa ligue etc. Ofta har vi tur med lottningen, men går inte vidare ändå, är det svårt motstånd så har vi fördel av att dom inte har säsong eller att vi har det ovanliga konstgräset. Men konstigt nog förlorar ändå alltid de svenska lagen, märkligt. Kanske märks att jag tittar på Elfsborg-Napoli, P.Kåmark sa innan matchen att det nästan var 50-50 vilka som skulle vinna, och nu, efter 37min så står det 0-2. Dom är helt enkelt bättre än oss, så tur att vi har innebandyn där vi får vara bäst i världen!

Vi hade träning idag, från att vara 20st och 3 målvakter var vi idag 13 och två målvakter, alla är tydligen sjuka här, men ingen har varnat mig så hoppas att jag slipper bli sjuk. Försöker ju bygga upp mitt superimunförsvar som jag hade ett tag..
Imorn är det sista dagen på jobbet, vilket känns precis lagom för stunden. Och helgen är också lagomt planerad, än så länge, jag kanske börjar lära mig..
Nu är det snart halvlek så får väl vara ordentlig och gå upp och diska..

S


Dags att sova

A chair is still a chair
Even though there's no-one sitting there
But a chair is not a house
And a house is not a home
When there's no-one there to hold you tight 

And no-one there you can kiss goodnight

S



Det löser sig

Idag var det ett steg närmare vardag, inskrivning i skolan. Dock bleev jag lite orolig igår när jag kom hem till S då hon hade fått massa papper från skolan, vilket N också tydligen hade. Men jag fanns med på listan så nu är det ordnat och jag har också fått papperna. Och som en liten bonus så fick ag veta att vi inte börjar förän på onsdag, så två extra dagar! Träffade C i skolan och dom stackars juristerna hade börjat redan i måndags!
Sedan blev det en mysig fika i Haga där allt gott som dom har är gigantiskt! borde tagit en bild och visat men som vi kom fram till så kommer vi antagligen vara där en hel del i höst..
Nu ska jag nog göra lite vettiga saker, på listan står, inte i turordning och inte bara idag:

  • Packa upp den andra väskan.
  • fixa lampan i badrummet och ordna där inne.
  • kolla lite info om skolan
  • Söka bostadsbidrag
  • skriva mig på rätt adress
  • adressändra min försäkring
  • boka tvätt tid

Det var nog allt, och kommer inte göra allt idag! Ska ju laga mat och träna också..

S


Mys tisdag

ytterligare en dag på jobbet, men gick bra, har kommit vidare med arbetet och pratat om hur det ska bli sen efter denna veckan. Men ska bli skönt att vara ledig imorn, ska ju till skolan och skriva in mig då. Hade lite kändis spotting idag också, Markus Allbäck gick förbi när jag väntade på bussen, tror att han har varit i Holland..
Men ska fixa lite saker här hemma innan jag ska åka till S så skönt att bara bo 5 min bort nu!
Miss you

I mörkret

Kom tillbaka till göteborg igår kväll, och givitvis så gick glödlampan i badrummet sönder efter jag hade varit o handlat. och idag har jag inte hunnit handla, så det blev till att duscha i mörker, men jag hade ett värmeljus i alla fall, så det var ganska mysigt.
Idag har det varit en ganskalång dag så ska snart gå och lägga mig, ska ju till jobbet imorn också!
Men idag så var det första träningen med IBK vilket var kul, gick riktigt bra för vår 5.a så får se om vi får spela vidare. Dagenms minus var dock informationen om att det blir skatås på onsdag..

sov så gott!
S


Tillbaka

Gothenburg I came back to you
Now you be nice to me, then I´ll be nice to you




S


Så mycket att göra, så lite tid

Dels finns det saker som man borde och måste göra men som man inte tar sig tid till. Sen finns det ju alla saker man måste hinna med innan man dör, och den listan blir bara längre och längre känner jag. Kanske borde göra en egen lista på 100 saker jag ska göra innan jag dör. För jag har en gamal men den är lite speciell, väldigt blandade saker på den tex: Back-packat, Bestigit ett berg, Rest utan att säga vart, Blivit sövd, Sagt ”ja” till allt en hel dag mm!
Apropå tid så har ju jag bara två nätter kvar här i sthlm, får se hur det känns på söndag. Igår var det ju som sagt sista träningen i Zunda, lika roligt som vanligt! Dagen idag har spenderats med E som kommer åka iväg till England nu, riktigt avundsjuk är jag! Nu så blir det resterande packning, middag med R och sedan sova i solna.

S


Att packa

Är nog det tråkigaste som finns, man vet inte vart man ska börja och det tar aldrig slut! Just nu har kanske en tredjedel av kläderna hamnat i väskan och resten ligger på min sägg, mitt golv och på tvättmaskinen.. Men känner mig ändå ganska duktig över att ha börjat i alla fall!
Idag har vissa ärenden fixats vilket känns skönt. Sen åkte jag hem till U för att sedan åka över halva stan för en lunch ungefär, men trevligt var det.
Såg fram emot att träna idag, tills jag såg att det skulle vara fys efteråt, jag hoppas att det inte stämmer, fast jag får väl förvänta mig det värsta men hoppas på det bästa!

S


Ännu en dag

Så var det dags att jobba med barnen igen, dock var det lite manfall så blev inte särskillt många, men kul var det ändå! Igår var det som sagt knattematch, fast dom kanske inte är knattar längre nu när dom ska börja i högstadiet. I alla fall så vann dom sina match med 2-0 vilket så klart var kul, och mina gamla råsunda tjejer assisterade till båda målen!
Funderar nu på att gå ut och springa eftersom det annars är risk för att det bara blir ett pass denna vecka..  Annars finns ju alltid uppgiften att börja packa, men det känns nästan överambitiöst att börja 4 dagar i förväg.

S

Hemma hos Doris

Så, då ska blogg torkan vara över, har inget att skylla på längre för idag känns det verkligen som att sommaren är slut när man tittar ut. sitter som sagt hos Doris och är hundvakt åt lilla lucy men hon ligger och sover för tillfället, så ska nog passa på att äta lunch innan hon vaknar!
Denna vecka är min sista vecka i sthlm på ett tag, känns lite sorligt men har verkligen haft en toppen sommar här. Så staden kanske bara blir bättre när man är borta från den ibland.
Den närmsta tiden består av lite jobb, besök på gröna lund, träna, träffa vänner och så småningom få ihop all packning! Vet inte riktigt hur det ska gå men har ju lite erfarenhet av att hoppa på väskor för att få dom att stängas..

Allt för nu
S


Livet enligt Sofipropp

Hej alla Sagas fans!
Snälla jag har just fixat till bloggen här, så nu har Saga inga ursäkter för att börja uppdatera oss om sitt liv igen (lite fler juicy detaljer taack!) Jag har även lovat att gästblogga (alla ropar HURRA!!), så till eran glädje kan jag berätta att till hösten kommer en ny kategori att infinna sig: Sofia Ritar. och ja, det kommer bli mycket mera action än Olas lama streck gubbar.
På återseende! Sofia.

RSS 2.0