läggdags

nu är det snart dags att krypa till sängs, men har varit duktig och pluggat och tvättat idag! Och imorgon ska jag ta tag i den där GIS uppgiften..
Men ser inte fram emot tentan, har massa olika litteratur och det kommer åter igen bara vara 4st frågor som alla är 4 poäng. Och även om litteraturen är olika men pratar om samma saker så gör det saken inte lättare, för du måste komma ihåg vem som sa vad om dom bara frågar enligt en viss författare..
Aja, inte bra att stressa upp sig allt för mycket, bara att lägga allt på minnet!

(bara två dagar kvar..)



S

Vintermorgon

Ser på nyheterna och berättar att vi går mot nya köldrekord, burr.. Men det är bara att klä på sig för idag ska jag ta mig ut, och inte vart som helst, utan till skolan! Var nog tre veckor sen jag var där sist! Men det ska bli kul! Har svårt att tänka mig att det var mindre än en vecka sen jag kom hem ifrån galapagos..
Igår var det träning, en träning som var kul och gick riktigt bra! Så himla typiskt då att det inte blir någon träning på onsdag.. Men får hitta på något annat att göra i stället.

Dags att göra sig iordning!
S


Ensam hemma

Nu har Robyn lämnat mig i min lilla lägenget, och det känns väldigt tomt. Gillar att bo med någon, tur att det blir middag hos min gamla rumbo ikväll i alla fall!
Igår hade vi en supermysig eftermiddag på liseberg, riktig julkänsla fick man, känns bra att julen börjar närma sig..
Och lördagskvällen blev superlyckad, vi såg bra ut, vi dansade och vi hade jättekul! Kom inte hem förän halv 5 men det var det värt.













tror att det var den godaste varma chokladen jag har druckit!



Tack för en underbar helg!
S

Lördag!

Nu är Robyn här och vi ska snart äta en förhoppningsvis mycket god paj innan det är dags för utgång! Hon kom igår och sedan spenderade vi hela dagen på stan och på våra pengar! Klänningar, skor, mössa, strumpbyxor, tröja, leggings, ja tror att det var allt vi fick ihop. Kvällen avslutades hos Suss där vi åt middag, såg på idol och spelade spel. Vi vann inte, men man kan säga att vi förlorade i sd.
Idag tog vi sovmorgon för att sedan ta en prommenad i det iskalla vädret i Slottsskogen och hälsade på hos djuren. Sedan blev det klappjakt men konstaterade mest vad det är vi ska köpa.
Det var väl det mesta från de senaste dagarna, lovar mer bilder från resan senare.

S






Bilder!


Framme i quito






Utsikt över staden, man får en liten blick över hur många hus det faktiskt är där!


cotopaxi, en aktiv vulkan, liggen på ca 4400m höjd.


Helt klart uppe bland molnen!








Vid ekvatorlinjen, en fot i norr och en i söder.



Besökte ett vattenfall



Det var några bilder, från Ecuador. Men måste gå nu, ska hämta Robyn vid tåget!

S

Jag går för långsamt

Idag har varit en skön och jobbig dag, jag har gått aldeles för långsamt och tiden alldeles för fört. Så har varit rätt skönt men ångest över att jag har fått aldeles för lite gjort. Dagens bästa är dock att jag har fått fart på mitt element, så nu slipper jag frysa inne i alla fall!
Men måste iväg till biblioteket nu, håller mina tummar superhårt om att jag får låna om min bok!
Sen är det som vanligt träning och efter det blir det middag med Papi som är här för första gången och hälsar på.

Bilder var det ja.. Jag lovar, imorgon bitti ska det bli en bildkavalkad!
Så än så länge blir det en riktigt gamal bild:



S

hemma igen!

Så, var man tillbaka i sverige, i ett snöigt göteborg! Kändes som om jag skulle frysa fotsulorna av mig när jag tog mig hem med bussen från korsvägen. Hade lite tur och mötte pappa på landvetter så fick åka med i taxin! Men nu är jag jättetrött, jetlag kallas det ju, så orkar inte göra någon lång uppdatering om vad vi har sett på resan eller välja ut vilka av de 422 bilderna jag ska visa. Så ska vila nu, för ikväll är det ju träning!

S


en kunde jag hitta!

3år

Tiden har gått så himla fort, och även om vi inte ses idag så är det våran dag och jag tänker på dig!
Ne mohotatse





Har haft denna bild 1000 gånger säkert, men tror inte att det finns någon bild som har blivit bättre än denna!

Love you

S

Resedagbok

Så har man hittat uppkopplingen här i Ecuador! så här långt av resan har det varit toppen, förutom en sak: vädret. Eftersom Quito ligger där det ligger så regnar det, väldigt mycket dessutom. De har också en medeltemperatur på 19grader, året om! Så inga tydliga årstider, men men, ska inte klaga, kommer få sol också!
Första dagen här var vi ganska trötta, så såg oss mest omkring, gick till gamla stan innan det blev en tidig middag. Dag två blev det en utflykt till cotopaxi vilket är en vulkan här som fortfarande är aktiv. Själva staden quito ligger på 2000m höjd, men nu när vi skulle till vulkanen så var vi uppe på 4000m! När vi kom fram till själva vulkanen började vi gå uppåt, och nu har jag förstått innebörden med höghöjdsträning! Efter bara några meter så var man jätteanfådd! Så det var bara att ta små små steg för att orka ta sig någon stans. Men när det började snöa så kände vi att det räckte och begav oss nedåt.
Idag böev det shopping med ett stort S! var på markand och sedan i en annan by med massa affärer och avslutade dagen med ett besök vid ett vattenfall.
Blev lite kort nu på slutet men mami behöver sin dator. I övermorgon bär det av til Galapagos!

S

Tid för avgång!

Nu är det inte lång tid kvar innan jag ska åka! Ska ner på stan och fixa lite saker nu, innan det är dags att ta väskan och åka ut till landvetter. Hoppas allt går rba, men det brukar det ju göra så varför oroa sig i onödan!
Passet ligger framme i alla fall så jag inte ska glömma det!
Nä, lika bra att gå nu, så jag inte får det stressigt sen, vilket brukar vara jag i ett nötskal! Ha det så bra här hemma nu så hörs vi om 12 dagar!

S


Imorgon!

Det är dagen som kändes så avlägsen, det är äntligen dags för resan till Galapagos! Ska bli så skönt att lämna regnet här, även om det kommer regna i quito, men det lär vara betydligt varmare i alla fall.
Dagen i dag började på bästa sätt, med en superduperfrukost hemma hos Nora med Sofie, Jessica och Emelie. Så mysigt och så gott, blev som en bruch kanske man kan säga. Sedan fortsatte dagen lika bra när jag fick linser hos optikern! Sedan så ringde skolan och sa att dom har mitt CSN kort, som jag har väntat på det! Och sedan kom Sofie hem hit och hjälpte mig packa så allt fick plats i min lilla väska. En bra dag helt enkelt, mminus min förkylning då, men det löser sig!

S


Kan det bli bättre? tror inte det!

aldeles för sent

Sitter här och lyssnar på lisa ekdahl men borde verkligen sova, ögonen går i kors. Men har inte haft någon egentid idag då jag var i skolan från 8-16.15 och hade bara två lektioner, suck. Och sen var det bara att åka ut till stenungsund för b-lags match som tog 100 år att spela. 7-1 blev det i alla fall och jag fick till en utsökt passning att vara nöjd med i alla fall.
Men nu ska jag sova, imorgon börjar dagen på bästa sätt med mysfrukost! Sedan har jag massa saker att göra så lika bra att sova nu!

S

Bättre sent än aldrig

Hann inte skriva detta inlägg på rätt dag, men jag lägger det där för att det är där det hör hemma.
Grattis Doris! Är så stolt över dig att du tog tag i det och genomförde det hela vägen! Kom håg hur bra du är!



<3

På hemmaplan

Sitter hemma i gröndal i den sköna soffan och myser. Har faktiskt varit uppe sen åtta för jag skulle hämta lilla lucy. Så vi ska strax ut på en prommenad, måste bara klä på mig lite mer för det är hur kallt som helst ute! Kom ju hit igår efter fått åka bil hit, vilket gick väldigt bra faktiskt, och var bekvämt. Middag här hos mami igår och ikväll ska vi ut o fira Doris! Sen kanske det blir lite innebandy ikväll med pappa och hans vänner, får se om jag vågar.. Imorgon blir det dock träning med Robyn och lunch! Och på kvällen får jag ta tåget tillbaka till gbg. Men nu är det inte långt kvar tills jag åker, vilket ska bli så skönt!
Nä, nu ropar lucy, så vi får väl gå då..

S


God morgon

fint väder ute, och bara lördag! känns alltid som att man får en extra dag när man spelar match på fredag, för man är så van vid lördagsmatcher. Men om vi ska prata om matchen då, den slutade 5-3 till oss och vi är fortfarande obesegrade. Min 5.a gick dock minus 1 men är ganska nöjd. Inte med första men med andra och tredje. Nu ska jag klä på mig och ta mig hem till Emelie för lite lunch!  Sedan är det midddage hemma hos Suss och sedan utgång! Sedan kl 9.00 imorn går bilen till stockholm, lite spontant så där. Så om det är någon som vill träffa mig i helgen så säg till!

S

så här mitt i natten..

... sitter jag uppe och pysslar med ett ting! Gillar att göra små personliga saker, hoppas detta blir bra. En låt jag kom att tänka på som en liten ledtråd:

Kiss me beneath the milky twilight
Lead me out on the moonlit floor
Lift your open hand
Strike up the band and make the fireflies
Dance silver moon's sparkling, so kiss me

S

En eftermiddag på stan

Var mycket trevligt, åt en god lunch med mami och fick min kursbok och lite andra tips inför framtiden. Sedan så hann vi gå en sväng på stan, mami hitta en jättefin kläning och jag fick ett par handskar och sedan kollade vi lite på julklapp till lilllebror. Efteråt var jag duktig och åkte till skolan för att hämta ett häfte jag hade beställt, men undra vart alla var, alla måste ha skrivit tenta i veckan för skolan var helt död. Efter det begav jag mig hemmåt men hittade i på en frisörsalong så nu harjag äntligen köpt nytt balsam och en inpackning (ta två betala för en).
 
Måste bara berätta om en rolig sak igår, när jag var på väg till träningen. Enda sen dagen jag fick lära mig att man inte ska gå på A-brunnar men gärna på K-brunnar så har jag följt det slaviskt. Så igår, i rusningstrafik skulle jag gå av spårvagnen och det står ett antal andra som ska på. Men så är det en a-brunn precis utanför dörrarna, så jag tar helt enkelt och hoppar lite smått graciöst över den och nästan rakt in i en kille! Men vad gör man ite för att slippa lite otur/avundsjuka.

S


kaosmorgon, trotts att jag är ledig?

vaknade som vanligt vid åtta, men letade bara upp dom gröna små sakerna och somnade om. Sen vid 9 ringde klockan, men kändes lite onödigt att gå upp en timme innan tvättstugan så ställde om klockan, trodde jag! vaknade istället halv 11 och fick kasta mig upp ur sägen, börja sortera tvätt för att hinna tvätta det viktigaste, dvs matchkläderna. Men nu tror jag att jag har koll på det. 
För varför jag inte kan tvätta senare är för att jag har en lunch samt eftermiddag med mami idag! Så ska in till stan och möta henne om ca en timme.
Sedan ikväll är det match, mot det laget som vi spelade mot i b-lags serien när det var så där roligt. Så jag hoppas på en repris ikväll!

S



I Usa, men snart kommer nya från galapagos!

Kursstart

Så var den lediga dagen slut och den nya kursen börjar! Brukar ju alltid kännas kul med en ny kurs och man sätter upp massa saker man ska göra anorlunda denna gång, vi får se hur det går.
Igår hade vi i bilen från torpa ett roligt samtal, vi diskuterade olika nivåer av Hej när man träffar någon och vad som händer när man hoppar över vissa nivåer.
Första nivån är vi har setts men känner inte varandra men vore oartigt att inte säga hej, alltså blir det en nick och ett ljudlöst hej.
Andra nivån: man har setts ett flertal gånger och pratat en del, så nu blir det ett klart och tydligt hej!
Tredje nivån: Man har kanske börjat umgås mer så efter hejet frågar man hur sen andra mår och vart den är på väg innan man annonserar att man måste vidare.
fjärde nivån: Nu är man bra vänner så efter hejet, hur mår du, osv så står man och småpratar en stund innan man kommer på att man var på väg någon stans.
Det jobbiga kan bli om man träffar någon på bussen som man kanske är på första nivån med men personen hoppar direkt till fjärde nivån, då inträffar repliken annars då? Även fast personen knappt vet något om vad som händer i äns liv, nu och det senaste året. Då får man hoppas att man ska av nästa hållplats!

Nä, nu måste jag till spårvagnen!
S


skönt att bara vara

Klockan är alldeles för mycket och jag har inte äns ätit frukost! Men men, har varit ganska skönt. Vaknade först vid åtta av borrandet (tror att det aldrig kommer att ta slut!) men lyckades snabbt lokalisera mina öronproppar och kunde somna om. Sedan ringde H och väckte mig vid 10 så då låg jag och läste ett tag, i en helt vanlig bok! Blir så mycket kurslitteraturs läsande att jag inte orkar läsa vanliga böcker men nu så! Och efter ett långt samtal med robyn är jag nu redo att äta frukost! Ska nog unna mig pannkakor..
Sen ska jag ta tag i städningen, har bokat tvättstuga men inte förän på fredag men allt annat kan jag ju fixa, som ouppackade väskor, kaos på skrivbordet, disk, damma, dammsuga mm..

S

Dagen med ett stort T

Är nu snart över, alltså dagen då den andra tentan för terminen skulle skrivas. Därav inget bloggande igår för då var det plugg morgon till kväll, förutom träning så klart! Men tillbaka till tentan, den kändes bra, alla frågor har funnits med på typtentorna. Men man vet ju aldrig hur hårda dom är på rättningen, så bara att hålla tummarna nu.
Sen idag skyndade jag mig hem från träningen för att slänga på mig träningskläderna för att åka till torpa och vara med ibf. Och det gick helt okej, precis som träningen igår, så jag börjar sakta men säkert hoppas att det ska börja gå bättre nu. Jag Vill Spela På Fredag!
Nu ska jag blunda för den stora disken som står bakom mig och ta hand om den imorgon istället. Imorgon blir det en slappar dag med städ och mys, passar perfekt när dom har sagt att det ska regna hela dagen!

S


vänder det nu..? "efter regn kommer solsken"

RSS 2.0